Ponuda

Mi Vam možemo pomoći da ostvarite svoje ideje i potrebe. Javite nam se i krenite u ostvarenje svojih ciljeva.

Zatraži ponudu

IZBOR IZ DOSADAŠNJIH PROJEKATA

Ovdje Vam predstavljamo kratki izbor projekata i natječaja na kojima smo uspješno sudjelovali.

Energetska obnova obiteljskih kuća
2015. uspješno smo odradili prijavu na EU fondove za više objekata. Objava idućeg natječaja očekuje se u 2020. godini.
Energetska obnova stambenih zgrada
Uspješno smo izradili projekte i prijave zgrada na natječaj. Novi natječaj za  zgrade najvaljen je za 2020. godinu.
Energetska učinkovitost za turizam i trgovinu
U 2018. na natječaju za ugostitelje i trgovce uspješno smo izradili projektnu dokumentaciju za naše klijente.
Peleti i solari
Na natječajima 2018. i 2019. godine izradili smo velik broj projekata i uspješnih prijava na EU Fond. Novi natječaj se očekuje 2020. godine.
Fotonaponske elektrane
2019. godine objavljena su natječaji za fotonapone, za koje smo izradili projekte i prijave. Novi natječaji se očekuju u 2020. godini.
Projektiranje i nadzor
Uspješno smo projektirali i nadzirali rješenja za objekte od obiteljskih kuća preko javnih ustanova do proizvodnih pogona.

ELKON d.o.o.

Nudimo širok raspon usluga u inženjeringu za sve Vaše potrebe.

O nama

Elkon d.o.o. od svog osnivanja 2013. godine pruža širok raspon usluga u području energetike, projektiranja, nadzora, energetskog certificiranja, termografije i zaštite na radu. U sklopu svog djelovanja izradili smo projekte i projektne prijave za Europske fondove za velik broj prijavitelja, kako privatnih osoba, tako i poduzeća i javnih ustanova. Cilj nam je pružiti zaokružen spektar usluga tijekom svih faza pripreme i provedbe projekata, ali i tijekom rada tehničkih sustava.
Među naše klijente ubrajaju se Altpro d.o.o., Auto Hrvatska d.d., Belona d.o.o., Grad Zagreb, Grad Opatija, HŽ Infrastruktura d.o.o., Ministarsto pravosuđa, MB Objekti d.o.o., Stambeni ZG d.o.o., Remia-plast d.o.o., Zagrebački Holding d.o.o., Župa sv. Petra u Zagrebu i mnogi drugi.

USLUGE

Nudimo širok raspon usluga u području inženjeringa i konzultantskih usluga.

Projektiranje
Strojarski, elektro i arhitektonsko-građevinski projekti za sve Vaše potrebe s naglaskom na sustave OIE.
Nadzor
Stručni nadzor nad izvedbom radova i projekata svih inženjerskih struka i vrsta radova.
Energetsko certificiranje
Energetsko certificiranje objekata, te energetski pregledi velikih poduzeća.
Zaštita na radu
Usluge iz područja zaštite na radu za projekte i za poduzeća, Koordinator I i II.
Termografija
Termografsko snimanje objekata i instalacija, te analiza termografskih snimaka.
EU Fondovi
Izrada prijavne dokumentacije, te vođenje projekata prijavljenih na EU Fondove.

Česta pitanja

Kako se mogu prijaviti na EU Fond?

Najjednostavnija metoda je da kontaktirate nas, jer mi nudimo kompletnu uslugu od projektiranja i izrade prijavne dokumentacije, preko organizacije izvođenja radova i nadzora nad radovima, do administrativnog upravljanja projektom i izrade zahtjeva za isplatu subvencija.

Kada će biti slijedeći natječaj?

Fond natječaje objavljuje po vlastitom rasporedu, pa mi redovno pratimo otvaranje novih natječaja i možemo Vas uputiti u daljnje korake prema ostvarivanju subvencija za Vaše potrebe. U 2020. godini se očekuje otvaranje natječaja za fasade, sustave grijanje i solarne sustave, ali točni datumi još nisu poznati.

Koliku subvenciju mogu ostvariti?

Do sada je bilo moguće ostvariti subvencije od 40 do 80% pri čemu su veći postotci subvencije dodijeljivani za lokacije na području od posebne državne skrbi, otoka ili planinskom području. Kod poduzeća se iznimno od tog pravila iznos subvencije u nekim natječajima određivao prema veličini poduzeća, pri čemu su mikro i mala poduzeća imala najveću subvenciju.

Kolike su šanse za dobivanje subvencije?

Subvencije su u većini natječaja Fonda dodijeljuju na način da se prijavama subvencije dodijeljuju po redoslijedu zaprimanja dok ima sredstava, što znači da ranija prijava značajno povećava šanse za dobivanje subvencije. Mi Vam možemo ponuditi izradu projektne dokumentacije za prijavu na projekt i prije same objave natječaja, čime si omogućavate da budete među prvim prijaviteljima.

Koliko koštaju projekti?

Cijene projekata ovise o vrsti sustava ili objekta koji se projektira. Za natječaj Fonda za grijanje obiteljske kuće, solarne sustave i fotonapone iznimno je bila propisana u zadnje dvije godine standardna cijena od 5.000 kuna za sve projekte, jer je tamo unaprijed bila određena vrsta i veličina sustava uvjetima Fonda. Pri čemu je i za projekt bilo moguće ostvariti povrat sredstava od Fonda. Za sve druge projekte potrebno je napraviti ponudu na osnovu željenog rješenja koje je potrebno projektirati.

Koje je vrijeme izrade projekta?

Vrijeme izrade ovisi o kompleksnosti traženog rješenja. Može biti od par dana za jednostavne sustave grijanja, do i nekoliko mjeseci za projekte gradnje kompleksa sa više objekata. Kako se nakon otvaranja natječaja za EU fondove često zaprimi velik broj upita, a rok za predaju je kratak, najsigurnije je projekt naručiti prije samog otvaranja natječaja.

ELKON d.o.o.

Naš ured se nalazi u Zagrebu, ali pokrivamo cijelu Hrvatsku, s posebnim naglaskom na Sisačko-moslavačku županiju.

Adresa

Ulica braće Cvijića 27,

10 000, Zagreb

Radno vrijeme

Pon-Pet od 09:00 do 17:00 h,

Molimo da se najavite prije dolaska u ured jer zbog česte potrebe za terenskim radom ne možemo jamčiti da će biti moguće organizirati sastanak bez prethodne najave.

Kontakt

Možete nam se javiti preko kontaktnog obrasca koji se nalazi odmah ispod.

Želite li doznati više?

Pogledajte najčešće postavljana pitanja na našoj stranici ili nam se javite. Stojimo Vam na raspolaganju za sva Vaša pitanja iz područja narudžbi inženjerskih i konzultantskih usluga.

Pridružite se velikom broju dosadašnjih zadovoljnih klijenata i unaprijedite svoj život i poslovanje kroz primjenu obnovljivih izvora energije i mjera energetske uštede.

Povratak na naslovnicu

KONTAKTNI OBRAZAC